Světová banka jako mezinárodní environmentální organizace? - Pavelka, Kamil; Chlapcová, Ivana; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Ve své práci analyzuji, na pozadí světového vývoje chápání rozvoje a životního prostředí, reakce Světové banky na environmentální kritiky a vývoj environmentálního aspektu její činnosti. Analyzuji příčiny a výsledky reforem Banky prováděné v reakcích na tento vývoj. Provádím stručný nástin modelu Principal - Agent, který na případ Světové banky aplikuji.
Vedoucí práce: Ivana Chlapcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; reformy; životní prostředí; bakalářské práce; reforms; environment; bachelor's theses