Podpora řešení incidentů a problémů počítačové sítě VŠE - Bank, Michal; Pavlíček, Luboš; Matuška, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce se zabývá řešením incidentů a problémů vzniklých na počítačové síti VŠE v Praze. Cílem práce je seznámit se s nejznámějšími modely, které zkoumají problematiku správy počítačových sítí, dále zmapovat aktuální stav podpory řešení incidentů na VŠE v Praze a na tomto základě navrhnout a implementovat aplikaci, která bude sloužit k zefektivnění diagnostiky při řešení incidentů. Informace o modelech pro správu počítačových sítí budou získány studiem dostupných materiálů -- převážně metodiky ITIL v3 a dále zdrojů dostupných na webových stránkách. Výsledkem práce bude webová aplikace, které bude sloužit operátorům helpdesku pro rychlé a přehledné vyhledání podpůrných informací při řešení incidentů v počítačové síti. Aplikace bude určena pro nasazení v reálném provozu na síti VŠE v Praze.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses