Řízení Six Sigma projektů. - Dobeš, Petr (2009)
Diplomová práce na téma "Řízení Six Sigma projektů" zkoumá možnosti použití této techniky v oblasti řízení specifických projektů zaměřené na procesní zlepšování. Cílem je analyzovat nástroje této metodiky směrem k využití na reálném projektu a dokázat, že nástroje Six Sigma metody jsou použitelné pro řízení takovýchto projektů. Práce bude obsahovat i potřebný teoreticko-metodologický základ z oblasti projektového řízení zpracovaný podle všeobecně uznávané metodiky PMBOK. Součástí této analýzy bude i porovnání obecných principů PMBOK a Six Sigma metodiky. Nevynechám ani vysvětlení základních pojmů Six Sigma filozofie, která v poslední době nabývá na významu. Aplikační část práce bude zpracována jako případová studie v rámci logistického projektu ve společnosti DHL Exel Supply Chain, kterého jsem se v rámci své pracovní stáže zúčastnil ve Velké Británii.