Řízení Six Sigma projektů. - Dobeš, Petr; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Hřebíček, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce na téma "Řízení Six Sigma projektů" zkoumá možnosti použití této techniky v oblasti řízení specifických projektů zaměřené na procesní zlepšování. Cílem je analyzovat nástroje této metodiky směrem k využití na reálném projektu a dokázat, že nástroje Six Sigma metody jsou použitelné pro řízení takovýchto projektů. Práce bude obsahovat i potřebný teoreticko-metodologický základ z oblasti projektového řízení zpracovaný podle všeobecně uznávané metodiky PMBOK. Součástí této analýzy bude i porovnání obecných principů PMBOK a Six Sigma metodiky. Nevynechám ani vysvětlení základních pojmů Six Sigma filozofie, která v poslední době nabývá na významu. Aplikační část práce bude zpracována jako případová studie v rámci logistického projektu ve společnosti DHL Exel Supply Chain, kterého jsem se v rámci své pracovní stáže zúčastnil ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses