Konvergencia ČR a SR k eurozóne - Lukáčová, Jana (2009)
Moje bakalářská práce na téma "Konvergence ČR a SR k eurozóně" popisuje a porovnává nominální, reální a strukturální konvergenční proces v České republice a na Slovensku od roku 1998 do současnosti, hodnotí aktuální situaci z hlediska plnění kritérií teorie optimálních měnových zón a snaží se posoudit připravenost České republiky a Slovenska na vstup do EMÚ.