Vytvoření učebního bloku řízení portfola projektů - Měsíček, Libor; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Pejsar, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce je zaměřena na IT Project Portfolio Management a na vytvoření nástroje pro jeho výuku. Cílem je nejdříve shrnout vývoj IT Project Portfolio Managementu, rozšířit současný postup výběru projektů o další prvky a úhly pohledu a zároveň vytvořit softwarový nástroj k výuce IT Project Portfolio Managementu. Práce se postupně zabývá vznikem a vývojem IT Project Portfolio Managementu, jeho přínosy, problémy a pojmy, které využívá a které jsou nutné pro hlubší proniknutí do problematiky. Dále popisuje cyklus IT Project Portfolio Managementu a upozorňuje na důležité momenty a trendy. Dále se zaměřuje na postupy používané při řízení portfolia a kontextem jeho dopadů na společnost a její zaměstnance. Zároveň uvádí některé možnosti omezení jeho negativních vlivů a možnosti, jak zlepšit kvalitu projektových záměrů. Práce se dále zaměřuje na kritéria a způsoby získání jejich vah a také na způsob výběru projektů. V závěru práce se nachází stručný návod pro obsluhu přiloženého nástroje na posuzování projektů.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; inovace; management; diplomové práce; innovations; management; master's theses