BI Governance - Knap, Pavel (2009)
Práce se zaměřuje na oblast Business Intelligence Governance, která usiluje o řízení BI jako komplexního prostředí v organizaci. Cílem práce je definovat ucelený framework BIG, jenž umožní pochopit a řídit BI tak, aby podporovalo naplnění podnikové strategie. První část práce představuje úvod do oblasti řízení BI. Obsahuje vymezení pojmu BI, popis trendů v oblasti BI, vymezení pojmu BIG a vysvětlení otázky proč vlastně řídit BI. Druhá část se věnuje popisu existujících nástrojům BIG včetně jejich hodnocení. Třetí část pojednává o vytvořeném frameworku a orgánech BIG. Popisuje jednotlivé bloky frameworku a odhaluje strukturu orgánů BIG.