BI Governance - Knap, Pavel; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zaměřuje na oblast Business Intelligence Governance, která usiluje o řízení BI jako komplexního prostředí v organizaci. Cílem práce je definovat ucelený framework BIG, jenž umožní pochopit a řídit BI tak, aby podporovalo naplnění podnikové strategie. První část práce představuje úvod do oblasti řízení BI. Obsahuje vymezení pojmu BI, popis trendů v oblasti BI, vymezení pojmu BIG a vysvětlení otázky proč vlastně řídit BI. Druhá část se věnuje popisu existujících nástrojům BIG včetně jejich hodnocení. Třetí část pojednává o vytvořeném frameworku a orgánech BIG. Popisuje jednotlivé bloky frameworku a odhaluje strukturu orgánů BIG.
Vedoucí práce: David Slánský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses