Technické profese a jejich uplatnění na trhu práce (Očekávání studentů a absolventů technických oborů spojená s budoucím uplatněním) - Řízková, Martina; Králová, Tereza, 1978-; Novotná Hoffmannová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se věnuje nedostatku technických profesí na trhu práce, který pociťují zaměstnavatelé v oblasti průmyslu. Popisuje ekonomickou situaci České republiky a charakterizuje trh práce, jeho strukturu a požadavky na pracovní sílu. Zaměřuje se především na analýzu situace na vysokých školách. V práci je možné nalézt předpokládaný budoucí vývoj v těchto oborech a pro srovnání je k dispozici i přehled situace v jiných zemích Evropy. Sociální výzkum, který je součástí této práce, je zaměřen na studenty a absolventy VŠ s technickým zaměřením. Cílem této práce jsou možná opatření a doporučení v oblasti personální strategie a přístupu k oslovení nedostatkových pracovníků na trhu.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses