Socioekonomická analýza města Vimperk - Doležalová, Jana (2009)
Pro bakalářskou práci jsem si vybrala téma Socioekonomická analýza města Vimperk. Cílem práce je kompletní zpracování analýzy současného stavu ve městě. V následujících kapitolách se budu zabývat historií města, strukturou obyvatelstva, infrastrukturou města, kde bude zahrnuta doprava, bydlení, školství, kultura, sport, podnikání, životní prostředí. Vimperk má turisticky atraktivní polohu, která je dána příhraniční polohou a vstupem do přírody Šumavy, proto budu zjišťovat rozsah a intenzitu cestovního ruchu. Provedu dotazníkové šetření turistické atraktivnosti města, jehož cílem bude zjištění míry spokojenosti turistů a následné doporučení a návrhy pro zlepšení turistického ruchu ve Vimperku. Porovnám plánované projekty, financované z fondů EU a jejich možné využití do budoucna. V závěru práce bude následovat SWOT analýza, ve které bych chtěla analyzovat silné a slabé stránky města, příležitosti a hrozby pro město Vimperk a také směry rozvoje, kterými by se město mělo v budoucnu ubírat.