Finanční analýza společnosti Pivovary Staropramen, a.s. - Alexa, Robert (2009)
Cílem mé bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Pivovary Staropramen, a. s. v období 2003 -2007, tedy zhodnotit kapitálovou strukturu, finanční situaci společnosti, a také posoudit možnosti vývoje firmy do budoucna. Práce je složena ze dvou hlavních částí. První je část teoretická, ve které jsou uvedeny základní metody potřebné ke správnému vypracování finanční analýzy. Praktickou část tvoří z největší části samotná finanční analýza, kde je zahrnuta analýza absolutních a poměrových ukazatelů, dále analýza pracovního kapitálu, bonitní a bankrotní modely a také výpočet ukazatele EVA. Závěr praktické části patří mezipodnikovému srovnání s dvěma největšími konkurenty na trhu. Na úplný závěr mé práce jsem provedl shrnutí výsledků finanční analýzy.