Finanční analýza společnosti Pivovary Staropramen, a.s. - Alexa, Robert; Sieber, Martina; Čapková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem mé bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Pivovary Staropramen, a. s. v období 2003 -2007, tedy zhodnotit kapitálovou strukturu, finanční situaci společnosti, a také posoudit možnosti vývoje firmy do budoucna. Práce je složena ze dvou hlavních částí. První je část teoretická, ve které jsou uvedeny základní metody potřebné ke správnému vypracování finanční analýzy. Praktickou část tvoří z největší části samotná finanční analýza, kde je zahrnuta analýza absolutních a poměrových ukazatelů, dále analýza pracovního kapitálu, bonitní a bankrotní modely a také výpočet ukazatele EVA. Závěr praktické části patří mezipodnikovému srovnání s dvěma největšími konkurenty na trhu. Na úplný závěr mé práce jsem provedl shrnutí výsledků finanční analýzy.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses