Dopravní infrastruktura Libereckého kraje - Slánský, Josef (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku dopravní infrastruktury v Severních Čechách, konkrétně pak Libereckém kraji. Práce je rozdělena do dvou částí, kdy první popisuje železniční infrastrukturu, druhá pak infrastrukturu silniční. Obě části si jsou svým uspořádáním podobné. Práce se zaměřuje na charakteristiku dané infrastruktury v regionu, dále pak popisuje infrastrukturální problémy kraje. V neposlední řadě porovnává jednotlivé plánované projekty a vyzdvihuje jejich očekávání a přínosy pro danou oblast. Jádrem práce je čtenáře provést současným stavem infrastruktury v regionu, přiblížit mu také vize do budoucna a upozornit ho na možnosti a problematiku cestování. Po přečtení práce by měl být schopen udělat si konkrétní obrázek o stavu silniční a železniční infrastruktury v Libereckém kraji.