Finanční analýza společnosti FINOSA, s.r.o. - Řepík, Martin (2009)
Cílem prezentované bakalářské práce bylo zhodnotit finanční situaci společnosti FINOSA, s.r.o. v období vymezeném roky 2003 a 2007. Společnost FINOSA, s.r.o. je předním dodavatelem tabákových výrobků a doplňkového sortimentu pro provozy večerek, čerpacích stanic či tabákových prodejen. Práce má celkem tři části. První část je teoretická, zaměřena na popis uživatelů finanční analýzy a použité metodiky. Druhá část je věnována bližšímu představení společnosti FINOSA, s.r.o. a jejího předmětu podnikání. Poslední část je věnována aplikaci metod a postupů definovaných v úvodní části. Výsledky analýzy jsou interpretovány a následně krátce zhodnoceny.