Evropská měnová unie Přínosy a rizika pro ČR - Kořínek, Tomáš; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce je zaměřená na zhodnocení přínosů a rizik souvisejícími se vstupem ČR do EMU. Zaobírá se posouzením současného stavu ekonomiky s plněním maastrichtských kritérií. Srovnává vývoj ekonomiky pomocí ukazatelů inflace a HDP v zemích EMU a v zemích mimo EMU. Poslední část je věnována analýze cyklické a strukturální sladěnosti české ekonomiky s EMU. V práci jsou využity poznatky Teorie optimálních měnových zón (Mundell).
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses