Ekonomie suburbanizace - Třísková, Julie (2009)
Práce se zaměřuje na socioekonomické aspekty rozvoje předměstských oblastí, zvláště pak nově vzniklých satelitů v okruhu větších měst. Tento jev (suburbanizace) bude zkoumán nejen z hlediska jeho předpokladů a motivů na straně jeho účastníků, ale zejména z hlediska jeho dopadů. Vzhledem k tomu, že některé z dopadů jsou obecně vnímány negativně, nabízí se otázka, zda by nebylo vhodné do celého procesu více či méně zasahovat. Hlavním cílem této práce je odpověď na otázku, do jaké míry je možné či vhodné ponechat procesu suburbanizace volný průběh a do jaké míry je naopak zasahování do tohoto procesu nutné. Práce bude vycházet jak ze studií a průzkumů, které se zabývají soudobou situací v České republice, tak i z poznatků o situaci ve státech, kde suburbanizace došla dále.