Regionální politika Bulharské republiky - Petkova, Polina; Wokoun, René, 1953-; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Evropská unie je tým, tvořený sedm a dvaceti odlišně výkonných hráčů. Společnou regionální politikou celek definuje směr rozvoje jednotlivých členů, na jejíchž harmonizace národních vizí a opatření k dosažení cílů, závisí účinnost společných aktivit. Tato bakalářská práce se věnuje vývoje regionální politice Bulharské republiky, jejím předpokladům a podmínkám vedoucí k výsledné formulaci současných cílů a prioritních os. Analýza vzniku a průběhu procesu tvorby legislativního rámce, administrativních územních jednotek a strategických programových a plánovacích dokumentů reflektuje potřebu Bulharska zmírňovat drastické meziregionální disparity, které jsou způsobeny dlouhodobou ignorací negativních socioekonomických procesů: výsledek podcenění významu lokálních a regionálních hráčů.
Vedoucí práce: René Wokoun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; Bulharsko; bakalářské práce; Bulgaria; bachelor's theses