Efekty a přínosy informačních systémů v podnicích - Veselý, Ondřej; Basl, Josef, 1961-; WOlf, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou přínosů informačních systémů (IS) v podnicích. Skládá se z teoretické a praktické části. Hlavní cíle diplomové práce jsou analýza informačního systému a jeho přínosů v referenčním podniku SUDOP PRAHA a.s. a na základě této analýzy, a dále poznatků shrnutých v teoretické části, pak návrh změn v tomto informačním systému a jeho řízení s cílem dosáhnout vyšších přínosů. Vedlejším cílem v praktické části práce je srovnání předpokládaných přínosů z teoretické části práce s reálně dosaženými přínosy v podniku SUDOP PRAHA a.s. Vedlejší cíle teoretické části diplomové práce jsou: identifikovat přínosy, které mohou podniky zavedením a správným řízením informačních systémů dosáhnout a identifikace podmínek a principů, jejichž dodržení je klíčové pro maximalizaci přínosů z informačních systémů. Cíle teoretické části práce jsou dosahovány analýzou problematiky z dostupné literatury, elektronických zdrojů a odborných periodik. Praktická část je postavena na osobních návštěvách a konzultacích se zainteresovanými zaměstnanci v podniku SUDOP PRAHA a.s. Informace o předpokládané funkcionalitě informačních systémů používaných v podniku jsou získávány z materiálů jejich výrobců a dodavatelů. Přínos mé práce spočívá v identifikaci problémových oblastí informačního systému v podniku SUDOP PRAHA a.s. Jejich odstranění a rozšíření IS o doporučenou funkcionalitu by mělo vést k efektivnímu využití IS v podniku a zvýšení přínosu informačního systému. Tato doporučení lze aplikovat i na jiné nevýrobní podniky, převážně na podniky zabývající se inženýrskou projektovou činností. Další přínosy práce jsou v přehledné identifikaci možných přínosů, členěných dle aplikačních oblastí jednotlivých IS. Práce může sloužit jako rychlý
Vedoucí práce: Josef Basl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; analýza; diplomové práce; analysis; master's theses