Trh práce a nezaměstnanost v kraji Vysočina - Nováková, Andrea; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce na téma "Trh práce a nezaměstnanost v kraji Vysočina" obsahuje detailní analýzu trhu práce a nezaměstnanosti aplikovanou na kraj Vysočina. Před počátkem hospodářské krize tento kraj dosahoval příznivé míry nezaměstnanosti, která se pohybovala pod celostátním průměrem. První část práce je věnována základním teoretickým pojmům trhu práce. Dále objasňuje aspekty související s nezaměstnaností a její ekonomické, sociální a psychologické dopady. Druhá část obsahuje profil kraje Vysočina, který se zaměřuje na základní charakteristiku území, která ovlivňuje především situaci na trhu práce, tato část se také věnuje strategickým dokumentům kraje Vysočina. Empirická část vychází z dotazníkového šetření, které je koncipováno především z hlediska vnímání této krize lidmi a jejími dopady na zaměstnanost.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; nezaměstnanost; trh práce; bakalářské práce; unemployment; labor market; bachelor's theses