Segment horolezců na trhu cestovního ruchu v České republice - analýza nabídky a poptávky - Wernerová, Kristýna (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na segment horolezců na trhu cestovního ruchu v České republice. Nejdříve jsou vymezeny a popsány jednotlivé horolezecké disciplíny, poté následuje charakteristika horolezeckého cestovního ruchu podle nejrůznějších kritérií a hledisek. Další část přibližuje současný stav a tendence v tomto tržním segmentu a objasňuje postavení subjektů působících na straně nabídky i poptávky. Poznatky jsou doplněny a upřesněny dotazníkovým šetřením realizovaným mezi českými horolezci. V závěru jsou vystihnuty tržní příležitosti, které se v této oblasti vyskytují, a zároveň je poukázáno na související problémy, jejich příčiny a možná řešení.