Segment horolezců na trhu cestovního ruchu v České republice - analýza nabídky a poptávky - Wernerová, Kristýna; Valentová, Jana; Bednařík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na segment horolezců na trhu cestovního ruchu v České republice. Nejdříve jsou vymezeny a popsány jednotlivé horolezecké disciplíny, poté následuje charakteristika horolezeckého cestovního ruchu podle nejrůznějších kritérií a hledisek. Další část přibližuje současný stav a tendence v tomto tržním segmentu a objasňuje postavení subjektů působících na straně nabídky i poptávky. Poznatky jsou doplněny a upřesněny dotazníkovým šetřením realizovaným mezi českými horolezci. V závěru jsou vystihnuty tržní příležitosti, které se v této oblasti vyskytují, a zároveň je poukázáno na související problémy, jejich příčiny a možná řešení.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; cestovní ruch; horolezectví; bakalářské práce; tourism; mountaineering; bachelor's theses