Analýza světového trhu s fair trade výrobky - Haloun, Martin; Němečková, Tereza, 1979-; Adamcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce se zabývá současným stavem světového trhu s Fair Trade výrobky z hlediska importérských zemí. Základní strukturu tvoří analýza největších evropských importérských zemí, analýza trhu ve Spojených státech amerických, Kanadě a v Japonsku, v Austrálii a na Novém Zélandě. Vlastní analýze předchází teoretický úvod, ve kterém jsou vymezeny základní pojmy jako importér, producent, Fair Trade certifikát a další. Zkoumání jednotlivých firem vychází ze základních ekonomických ukazatelů jako je obrat, tempo růstu, počet prodejních míst, počet zaměstnanců aj. Závěrem práce je zhodnocení globálního trhu s Fair Trade výrobky a prognóza dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses