Tvorba cykloturistického zájezdu ve Středočeském kraji - Weissová, Zuzana (2009)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit cykloturistický zájezd ve Středočeském kraji. První kapitola je zaměřená na základní pojmy z oblasti cykloturistiky a její aktuální situaci v České republice. Druhá kapitola se zabývá problematikou zájezdové činnosti. Praktickou část práce představuje třetí kapitola, jež se věnuje vlastnímu zájezdu. Jsou zde uvedeny základní informace o zájezdu, o způsobu jeho organizace, nechybí podrobný popis trasy včetně charakteristiky destinace a na závěr je uvedena kalkulace nákladů a tvorba ceny zájezdu. Bakalářská práce vznikla v rámci spolupráce s cestovní kanceláří Adventura. Byl vytvořen nízkonákladový okružní cykloturistický zájezd v rámci příjezdového cestovního ruchu zaměřený na poznání památek Středočeského kraje.