Elektronický podpis a První certifikační autorita - Suková, Lenka (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá elektronickým podpisem a První certifikační autoritou. Teoretická část je zaměřena na definici elektronického podpisu, zmiňuje jeho přednosti a zápory a principy symetrické a asymetrické kryptologie, na kterých je elektronický podpis založen. Dále popisuje vývoj české legislativy upravující elektronický podpis a uvádí definice vybraných pojmů -- certifikační autorita, certifikát. Druhá část se věnuje společnosti První certifikační autorita, a.s., která je jedním ze tří akreditovaných poskytovatelů certifikačních služeb v České republice. Obsahuje představení společnosti, jejích služeb, statistiky českého trhu s certifikáty a statistiky vydaných certifikátů společnosti. Dále je uveden popis procesu pořízení kvalifikovaného certifikátu u společnosti První certifikační autorita, zhodnocení této služby a návrhy na její vylepšení.