Dopady záplav 1997 a 2002 a vichřic na české pojišťovnictví - Šandová, Markéta; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Gruber, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na povodně, které zasáhly území České republiky v letech 1997 a 2002 a na vichřice. Zabývá se rizikem povodní a vichřic, ochranou před povodněmi, pojistnými produkty, rolí pojišťoven v krytí rizika povodní a vichřic. V neposlední řadě se zabývá i změnami, které nastaly na české pojistném trhu po povodních a vichřicích.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; vichřice; povodně; katastrofy; pojišťovnictví; diplomové práce; strong winds; floods; disasters; insurance; master's theses