Vybrané trestné činy hospodářské ve srovnání zákonů 140/1961 Sb. a 40/2009 Sb. - Zápotocký, Jan; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Obsahem této bakalářské práce je srovnání právní úpravy vybraných trestných činů hospodářských zákonem č. 140/1961 Sb., trestní zákon, a zákonem č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, jenž má původní -- více než čtyřicet let starou -- normu od 1. 1. 2010 nahradit. Text práce se zaměřuje na ty nejpodstatnější změny, které nová úprava trestního práva v oblasti ekonomické činnosti přináší, pokouší se zobrazit odborné diskuze, které v rámci legislativního procesu výslednou podobu jednotlivých ustanovení ovlivňovaly, a zároveň nastiňuje možné důsledky, jež mohou ze změny právní úpravy ekonomické trestné činnosti pramenit. Součástí této komparativní studie je rovněž obraz, jakým jsou ustanovení nového trestního zákoníku prezentována v odborných publikacích, a to především v trestněprávních periodikách.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; hospodářské trestné činy; bakalářské práce; commercial crimes; bachelor's theses