Finanční analýza zdravotnického zařízení - Tůmová, Monika (2009)
Finanční analýza je významnou součástí finančního řízení podniku. Poskytuje zpětnou vazbu mezi předpokládanými výsledky hospodaření a skutečností na základě dat a informací obsažených ve finančních výkazech podniku. Účelem finanční analýzy je zhodnotit finanční hospodaření podniku, popřípadě se zaměřit na některou ze složek finančního hospodaření s cílem poskytnout informaci o finančním zdraví podniku.