Praktické pozadie hypotekárnej krízy v USA - Pištejová, Jana; Janíčko, Martin, 1983-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Predmetom mojej bakalárskej práce je praktické pozadie hypotekárnej krízy v USA, ktorá následne bola jednou z príčin krízy hospodárskej v tejto zemi, a kvôli previazanosti a vplyvu americkej ekonomiky vo svete, následne aj krízy globálnej. Teoretická časť zahŕňa popis krízy a mechanizmy uvedenia ekonomiky do recesie, ktorá bola okrem iného vyvolaná bublinou na hypotekárnom trhu, oi. tiež znázornenie na niektorých analogických príkladoch z minulosti a súčasne aj porovnanie s dnešným stavom. Základnou snahou bude posúdiť súčasný vývoj zadlženosti amerických domácností, takisto aj preskúmať transmisný mechanizmus do ekonomiky a nájsť samotné príčiny zlyhania. Na konkrétnych prípadoch sa pokúsim rozanalyzovať dôveru v splácaní úverov prakticky na vrchole hospodárskeho cyklu a následne tiež v období poklesu tempa rastu reálnej produkcie.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses