Ocenění podniku společnosti Škoda MB a.s. - Kolařík, Jiří (2009)
Cílem této práce je zjistit(odhadnout) tržní cenu společnosti Škoda AUTO, a. s. působící v automobilovém průmyslu. Práce je rozdělena do 6-ti částí. V první části je společnost stručně představena. Náplní druhé části je strategická analýza a odhad tržeb v budoucnu, třetí část je finanční analýza a výrok o finančním zdraví společnosti, čtvrtá část se zabývá generátory hodnoty jako hlavním zdrojem pro část pátou, tj. sestavení finanční plánu. Část šestá se věnuje samotnému ocenění, které bylo provedeno metodou EVA a dodatečná metoda byla vybrána metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.