Ocenění podniku společnosti Škoda MB a.s. - Kolařík, Jiří; Mařík, Miloš, 1947-; Goldscheidová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem této práce je zjistit(odhadnout) tržní cenu společnosti Škoda AUTO, a. s. působící v automobilovém průmyslu. Práce je rozdělena do 6-ti částí. V první části je společnost stručně představena. Náplní druhé části je strategická analýza a odhad tržeb v budoucnu, třetí část je finanční analýza a výrok o finančním zdraví společnosti, čtvrtá část se zabývá generátory hodnoty jako hlavním zdrojem pro část pátou, tj. sestavení finanční plánu. Část šestá se věnuje samotnému ocenění, které bylo provedeno metodou EVA a dodatečná metoda byla vybrána metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; ekonomická přidaná hodnota; diplomové práce; economic value added; master's theses