Měnová politika České národní banky v letech 1993 -2008 - Foksová, Eva; Pichaničová, Ludmila; Maleček, Petr, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou měnové politiky České národní banky v letech 1993 -- 2008. Popisuje, čím se měnová politika zabývá a jaké nástroje a mechanismy k uplatňování své politiky používá. Dále analyzuje vývoj měnové politiky ČNB, zejména vývoj peněžní zásoby a měnového kurzu v období transformace. Zabývá se vzájemnou kompatibilitou zvolených cílů, jejichž nesoulad byl jedním z důvodů přechodu na nový transmisní mechanismus cílování inflace. Zkoumá dopady cílování inflace na skutečnou inflaci. Na základě zjištěných skutečností shrnuje účinnost měnové politiky ČNB v rámci vytyčených cílů.
Vedoucí práce: Ludmila Pichaničová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; měnová politika; bakalářské práce; monetary policy; bachelor's theses