Analýza podmínek pro vstup zahraničního investora do Moravskoslezského kraje - Foniok, Karel (2009)
V první části práce charakterizuji přímé zahraniční investice z obecného hlediska, zmiňuji lokalizační faktory PZI a provádím analýzu investičních pobídek v České republice. Ve druhé části se zabývám již konkrétními údaji v Moravskoslezském kraji. Blíže se podívám na podmínky pro investice, udělám SWOT analýzu. Nakonec zhodnotím PZI v kraji a blíže rozeberu investici společnosti Hyundai.