Zvláštnosti podnikatelského prostředí Angoly a možnosti rozšíření spolupráce s ČR - Kochová, Zuzana (2009)
V první a hlavní kapitole se práce zabývá současným podnikatelským prostředím Angoly s přihlédnutím k minulosti země. Tato analýza je prováděna skrze jednotlivé složky podnikatelského prostředí - analýzou ekonomického, politického,legislativního, technologického a sociálního a kulturního prostředí.Výsledkem je komplexní obraz situace v současné Angole. Druhá kapitola se pak věnuje historii, současnosti i budoucnosti česko-angolské spolupráce.