Finanční analýza podniku - Bicerová, Lucie; Holečková, Jaroslava; Šmídová, Radana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ve své práci se snažím dokázat, že v rámci finanční analýzy tj. používání jednotlivých ukazatelů existuje řada problémů a nejde tedy o pouhý výpočet. Velmi důležitým aspektem finanční analýzy je kvalitní posouzení vývoje jednotlivých ukazatelů a neméně důležitou je interpretace zjištěných výsledků. Poukazuji rovněž na nesmyslnost používání tzv. "optimálních" hodnot ukazatelů finanční analýzy a často opomíjené jedinečnosti podniku při srovnávání např. s konkurenčními podniky. Finanční analýza vyžaduje kvalitní data, jejichž věrohodnost je vhodné ověřit. Jedinou možností externích uživatelů, jak zjistit finanční situaci podniku však bývá analýza na základě zveřejňovaných výkazů. Na nedostatky tohoto typu analýzy ukazuji v analytické části.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses