Etický kodex ve veřejné správě - Machová, Jana; Vláčil, Jan, 1943-; Mates, Pavel, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám etikou a morálkou ve veřejné správě. Další klíčový pojem, kterým se ve své práci zabývám je problematika korupce. Zaměřila jsem se na jeden z nástrojů boje proti korupci a to je Etický kodex. Součástí práce je dotazníkové šetření a jeho grafické vyhodnocení. Mým původním záměrem bylo zjistit, do jaké míry jsou zaměstnanci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ztotožněni se svých etickým kodexem. I přesto, že mi původně byla přislíbena spolupráce po předložení konkrétní podoby dotazníku úřad mi dotazníkové šetření odmítl. Z tohoto důvodu jsem se obrátila na Městský úřad Žďár nad Sázavou, který mi velmi ochotně vyšel vstříc. Díky tomu, že tento úřad nemá vlastní etický kodex otevřela se mi další oblast zkoumání. Do jaké míry je nutná existence etického kodexu jako samostatného dokumentu. Závěrem jsem hodnotila vliv etického kodexu na fungování veřejné správy.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; korupce; veřejná správa; bakalářské práce; corrupt practices; public administration; bachelor's theses