Využívání Evropského sociálního fondu v České republice - Marenčáková, Markéta; Brown, Lenka; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své práci popisuji základní principy a cíle politiky hospodářské a sociální soudržnosti, v dnešní době jedné z nejdůležitějších politik Evropské unie. Úkolem této politiky je překonání ekonomických a sociálních rozdílů mezi jednotlivými národními ekonomikami stále se rozšiřujícího Společenství. Právě Evropský sociální fond patří k hlavním nástrojům politiky soudržnosti a jeho využívání v České republice v programovém období 2007 -- 2013 je hlavním tématem mé bakalářské práce. V praktické části se zabývám analýzou projektu zrealizovaného během minulého programového období financovaného ze strukturálních fondů z operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Projekt byl zaměřen na poskytování rekvalifikačních kurzů a poskytování poradenství pro klienty, kteří z různých důvodů dlouhodobě vypadli z pracovního procesu, přičemž byl primárně zaměřen na maminky po mateřské dovolené.
Vedoucí práce: Lenka Brown
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses