Strategie dalšího rozvoje informačního systému VŠE Praha - Trčka, Adam (2009)
Práce se zabývá problematikou rozvoje IS/ICT v prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze s akcentem na problematiku integrace jednotlivých aplikací. V první části je diskutována problematika přípravy, tvorby a účelu korporátní strategie s důrazem na strategii informační. V druhé části jsou uvedeny možné přístupy k integraci aplikací. V poslední části je pak diskutován aktuální stav IS/ICT na VŠE. Cílem práce je zmapovat aktuální situaci a možné další směry rozvoje IS/ICT na VŠE. Dílčím cílem je rozpracovat možnost nasazení jednotné integrační platformy, která by usnadnila VŠE další rozšiřování portfolia používaných aplikací. Těchto cílů bylo dosaženo důkladnou analýzou současného stavu a diskuzemi s odborníky na daná témata spolu se studiem a rešerší literatury a ostatních dostupných zdrojů. Přínos této práce spočívá v detailním zmapování IS/ICT VŠE v Praze a v uvedení možných cest dalšího rozvoje. Dalším přínosem je pak příprava podkladů pro možnou zadávací dokumentaci pro projekt nasazení integrační platformy.