Elektronická fakturace a související procesy v informačních systémech typu ERP - Marek, Jan; Basl, Josef, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce seznámí čtenáře s problematikou elektronické fakturace v prostředí malých a středních firem a poskytne ucelený přehled o jednotlivých formátech a komunikačních kanálech, které se při nasazování elektronické fakturace dají využít. V jednotlivých kapitolách jsou podrobně rozebrány výhody a nevýhody jednotlivých formátů a komunikačních kanálů. V praktické části diplomové práce je popsáno řešení elektronické fakturace a možná rizika při implementaci a provozu elektronické fakturace. Teoretická část diplomové práce čerpá především z odborných článků a je doplněna aktuálními postřehy z internetových magazínů. Teoretická část by dále měla čtenáři poskytnout ucelený obraz o českém trhu s informačními systémy typu ERP a měla by čtenáře stručně seznámit i s historií samotných ERP systémů. Praktická část diplomové práce popisuje jednotlivá řešení implementovaná v reálné firmě, jejich výhody, nevýhody a úskalí. Tyto řešení by měli posloužit čtenáři k utvoření představy o tom, jak je možné přistupovat k řešení této problematiky a upozornit na faktory, které z teoretické části nemusejí být patrné.
Vedoucí práce: Josef Basl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses