Vnitřní kontrolní systém organizace a jeho základní prvky - Basař, Ondřej (2009)
Diplomová práce je zaměřena na představení základních prvků vnitřního kontrolního systému moderních podniků a jejich vzájemných vztahů. Teoretická část práce prezentuje kontrolní mechanismy v rámci interního kontrolního systému, metody řízení rizik a vliv požadavků zákona Sarbanes-Oxley na vnitřní kontrolní systém. Praktická část je věnována aktualizaci, testování a validaci interních kontrol v dotazníku Annex 4 dle Sarbanes-Oxley 404.