Vnitřní kontrolní systém organizace a jeho základní prvky - Basař, Ondřej; Králíček, Vladimír, 1952-; Tauchman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce je zaměřena na představení základních prvků vnitřního kontrolního systému moderních podniků a jejich vzájemných vztahů. Teoretická část práce prezentuje kontrolní mechanismy v rámci interního kontrolního systému, metody řízení rizik a vliv požadavků zákona Sarbanes-Oxley na vnitřní kontrolní systém. Praktická část je věnována aktualizaci, testování a validaci interních kontrol v dotazníku Annex 4 dle Sarbanes-Oxley 404.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; vnitřní kontrolní systém; diplomové práce; internal control system; master's theses