Nájem a leasing - Mitáčková, Veronika (2009)
Podstatou této práce je vysvětlit principy fungování nájmu a leasingu v českém právním prostředí a objasnit čtenáři základní specifika a rozdíly obou nástrojů. Hlavní část je tedy věnována historickému vývoji až po současnost, definování nejdůležitějších pojmů a charakteristice konkrétních smluvních vztahů. V závěru každé kapitoly jsou uvedeny výhody a nevýhody vycházející z praxe a celá práce je zakončena vzájemným srovnáním nájmu a leasingu.