Význam indické národní gastronomie - Růžičková, Zlata (2009)
Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí.