Význam indické národní gastronomie - Růžičková, Zlata; Mlejnková, Lena; Netková, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; gastronomie; Indie; cestovní ruch; bakalářské práce; gastronomy; India; tourism; bachelor's theses