Platební karty - Marko, Martin (2009)
Záměrem bakalářské práce bylo popsat vznik, vývoj a současný stav jednotlivých typů a druhů platebních karet z pohledu jak pro konečného uživatele tak i pro bankovní ústav. Zdokumentovat vývoj a implementaci platebních karet do českého bankovního a spotřebitelského trhu. Dále pak vystihnout v jakém stádiu vývoje je české internetové a mobilní bankovnictví. V další části jsem postihnul všechna rizika stejně jako způsoby a metody jejich prevence. A na závěr definoval platební kartu z pohledu právních aspektů.