Organizace a řízení vybraného ubytovacího zařízení - Švejdová, Petra; Indrová, Jarmila; Kiráľová, Alžbeta, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit současnou organizaci a řízení Hotelu Jenerálka a.s. a na základě provedené analýzy navrhnout opatření pro zlepšení jeho fungování do budoucnosti. Navržená opatření by měla vést jak ke větší spokojenosti hostů tak i zaměstnanců ubytovacího zařízení. Hlavní použitou metodou je pozorování, které je prováděno na základě vykonávané odborné praxe v daném ubytovacím zařízení. Další metoda dosažení cíle spočívá ve srovnávání. Jedná se především o časové porovnávání vývoje určitých hodnot ve vybraných letech. Sběr a třídění statistických dat a jejich následné vyhodnocování tvoří závěrečnou část práce. Pro získání co nejpřesnějších a nejpodrobnějších informací jsme přistoupili k rozhovoru s odborníkem, v tomto případě konkrétně s Hotel Manažerkou a Front Office Manažerkou Hotelu Jenerálka. Z důvodu obsáhlosti tématu byl kladen důraz na marketingovou strategii, organizační strukturu a SWOT analýzu. Za pomoci výstupů analýzy organizace a řízení byly zpracovány konkrétní návrhy na zlepšení, které byly předány vedení Hotelu Jenerálka k posouzení a případné realizaci. Jedná se především o zefektivnění práce top managementu a zavedení doplňkových služeb. Za přínos lze jednoznačně považovat grafické znázornění obsazenosti v jednotlivých letech, vývoj hodnot je lépe zřetelný. Dále pak navržená opatření z pohledu zaměstnance, který je ze situací v hotelu podstatně lépe obeznámen než nezaujatý pozorovatel.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; management; bakalářské práce; management; bachelor's theses