Marketingová analýza podmínek rozvoje cestovního ruchu MČ Troja - Hrušková, Dana; Netková, Jarmila; Drdácký, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce byla vytvořena na základě žádosti starosty MČ Troja s cílem analyzovat kulturní i přírodní potenciál této městské části a upozornit na doposud přehlížené atraktivity, stojící ve stínu Zoologické zahrady, Botanické zahrady a Trojského zámku. Hlavním záměrem je tedy nabídnout MČ Troja konkrétní možnosti zlepšení propagace jednotlivých kulturních a přírodních turistických cílů a tím rozptýlit návštěvníky po celém území MČ Troja. Koncepce práce i její délka byly přizpůsobeny požadavkům zadavatele, proto práce postrádá klasické rozdělení na teoretickou a praktickou část. Oproti tomu obsahuje několik kapitol analyzujících MČ Troja z hlediska kulturních a přírodních památek, možností sportovního a rekreačního vyžití, dopravní infrastruktury, úrovně a kvality ubytovacích a stravovacích zařízení a z hlediska forem propagace. Každá kapitola po teoretickém uvedení do problematiky obsahuje výstižnou SWOT analýzu a konkrétní závěry a doporučení.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses