Autoritativní režimy v Latinské Americe na příkladu Huga Cháveze - Procházka, Michal; Kochan, Jan, 1977-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Hlavním tématem této práce je politický režim v období vlády venezuelského prezidenta Huga Cháveze, především zkoumání jeho zařazení v rámci dělení politických režimů na demokratické, totalitní a autoritativní. Na základě analýzy změn v politických, ekonomických a sociálních strukturách země mezi lety 1998 a 2009 a za využití zevrubného přehledu historických souvislostí latinskoamerických autoritativních režimů se práce snaží odpovědět na otázku, zda se současný venezuelský politický režim dá označit za autoritativní, či ne. V práci je dále zahrnuta stručná historie Latinské Ameriky s důrazem na období vlád autoritativních režimů a příčiny jejich četného výskytu, cesta prezidenta Cháveze k moci a historie Venezuely před jeho zvolením.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; Venezuela; autoritativní režimy; Latinská Amerika; bakalářské práce; Venezuela; authoritarian regimes; Latin America; bachelor's theses