Připojení k internetu pro mobilní uživatele - Špírek, Martin; Pavlíček, Luboš; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
V této práci píši o stále více se vyskytujícím fenoménu, a to možnosti připojení se k internetu pro mobilního uživatele. Popisuji a srovnávám zde technologie, které by sloužili těm uživatelům internetu, kteří se potřebují připojovat z různých míst, nebo vyžadují připojení k internetu na svých cestách. V první části bakalářské práce vysvětluji nejdůležitější a nejčastěji se vyskytující pojmy, které pomohou k lepšímu pochopení a orientaci v dalších statích. Kapitolu "Definice základních pojmů" následuje kapitola "Bezdrátové technologie připojení" ve které jsou podrobněji popsány různé dostupné technologie určené k bezdrátovému připojení k internetu a také výhody a nevýhody tohoto připojení. Druhá část je zaměřena více prakticky. Jsou zde uvedeny skutečné možnosti bezdrátového připojení k internetu dostupné na území České republiky a jsou mezi sebou porovnávány. Dále je zde srovnání mobilních operátorů a jejich služeb, které se zabývají poskytováním internetového připojení. Snažil jsem se zde také vysvětlit, pro koho je jaký typ připojení vhodný. Uvádím zde výsledky mnou provedených měření rychlosti a kvality připojení poskytovaných mobilními operátory. Cílem mé práce je seznámení čtenářů s v dnešní době již velmi rozmanitými možnostmi bezdrátového připojení k internetu a jejich základními vlastnostmi a následným srovnáním těchto technologií ulehčit potenciálnímu uživateli volbu pro něj nejvýhodnějšího typu připojení.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses