Podnikatelské prostředí v Namíbii - Miková, Andrea (2009)
Práce se zaměřuje na analýzu podnikatelského prostředí v Namibii z pohledu PEST analýzy. Zkoumá tedy politické, ekonomické, sociálně kulturní a technologické prostředí a jeho vlivy na ekonomiku Namibie. Namibie patří k vyspělejším ekonomikám subsaharské Afriky, která ale získala nezávislost až v roce 1990. Práce tedy hodnotí vývoj namibijské ekonomiky za posledních 20 let se zaměřením na současný vývoj.