Problematika brownfields na příkladu průmyslové zóny Kladno-východ - Trunečková, Zuzana; Postránecký, Josef, 1961-; Teichmann, Čeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na popis problematiky dlouhodobě nevyužitých a zdevastovaných ploch (brownfields) v ČR. Veškeré charakteristiky těchto území jsou konkretizovány na příkladu průmyslové zóny Kladno-východ, jejíž značná část se dá označit za brownfield. Analyzován je postupný vývoj tohoto kdysi slavného průmyslového areálu, současná situace (areál je stále částečně využíván pro průmyslovou výrobu) i plánované projekty, které se mají stát motorem pro budoucí rozvoj této lokality. Část práce je také věnována sociálně-ekonomické charakteristice města Kladna, jehož nedílnou součásti průmyslová zóna je a vždy byla.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses